Nieuws archief

Tentoonstelling ‘Delfts aardewerk, merken en fabrieken’.

Tot het einde van 2017 is er op de tweede verdieping van het Vermeer Centrum Delft een nieuwe tentoonstelling ingericht. Deze tentoonstelling belicht het beroemde Delftse aardewerk. In acht vitrines zijn bijzondere Delftse stukken uit de collectie van Léon-Paul van Genen te bewonderen. Een collectie die door hem in de loop van 35 jaar is opgebouwd. Léon-Paul is in de wereld van Delfts wit en Delfts blauw geen onbekende. In 2013 schreef hij het boek 'Delftsch wit' en eind deze zomer kwam het vervolg uit 'Delfts aardewerk, Merken en fabrieken’.

Wil je de tentoonstelling bezoeken of ben je geïnteresseerd in het boek 'Delfts aardewerk, Merken en fabrieken’, dan kun je elke dag tussen 10 en 5 uur terecht in het Vermeer Centrum Delft. Een toegangskaartje voor het gehele informatiecentrum kost € 9,00 en het boek is in onze winkel te koop voor € 60,00.

 

Gratis rondleidingen op vrijdag en zondag

Wekelijks staat er een gids klaar om je alle leuke weetjes van het Vermeer Centrum Delft te vertellen:

- vrijdag om 11:30 uur (Nederlands)

- zondag om 10:30 uur (Engels)

- zondag om 12:00 uur (Nederlands)

De rondleiding duurt 1 uur en is gratis, wel betaal je entree. Schrijf je in bij de kassa of bel +31(0)15-2138588. Je kunt ook gewoon langskomen, maar vol is vol (maximaal 15 personen).

'Gezichten van Vermeer'

is een toneelvoorstelling waarbij het Delfts Toneelgezelschap en het Vermeer Centrum Delft de handen ineen hebben geslagen voor een bijzonder project.

Delft heeft een rijke geschiedenis waarin grote geesten hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Maar een van hen spant toch wel de kroon: Johannes Vermeer. Wandelend door de binnenstad kun je er tegenwoordig niet meer omheen. Overal kom je zijn werk tegen. Omdat het Vermeercentrum dit jaar 10 jaar bestaat, vonden wij, met ons theater op een steenworp afstand van waar zijn beroemde straatje is geschilderd, het tijd voor een toneelstuk over deze grootmeester.

Het ensemble van het DTG heeft zich laten inspireren door het leven en werk van Johannes Vermeer en kwam zo tot vijf scenes waarbij steeds een andere figuur centraal staat. De scenes zijn speciaal voor dit project geschreven en ontstaan vanuit brainstormsessies en improvisatie-avonden. Door te graven in de geschiedenis van Delft en onze fantasie zijn we met elkaar tot dit gevarieerde aanbod gekomen.

Het toneelstuk begint in het Vermeer Centrum Delft waar u vier van de vijf scenes te zien krijgt, alle geplaatst in een andere tijd. De volgorde waarin u deze te zien krijgt, verschilt per bezoeker. Hierna lopen we naar ons eigen Falie Begijnhoftheater waar we eindigen met een eenakter (van ongeveer 40 minuten). 

De scenes die u te zien krijgt gaan over respectievelijk:
- Johannes, waarin hij zijn laatste adem uitblaast,
- zijn schoonmoeder Maria, die haar gewelddadige gezin wil ontvluchten
- de melkmeid, ofwel ouwe, trouwe Tanneke
- Van Ruijven, die de ware en betaalde liefde door elkaar haalt
en we eindigen in het theater met
- Catharina, over de liefde tussen Johannes en Catharina,
een eenakter waarin alle bovenstaande personages tezamen komen.

Het Vermeer Centrum Delft en Delfts Toneelgezelschap presenteren met trots en plezier:


                                           GEZICHTEN VAN VERMEER

Voorstellingsdata:
september: zaterdag 2 en zondag 3 (matinee), zaterdag 16 en vrijdag 29 en zaterdag 30.

Aanvangstijd:
inloop 19.45 uur in het Vermeer Centrum Delft, Voldersgracht
Matinee is in het Falie Begijnhoftheater, Rietveld 49 boven

Reserveren:
Online via http://www.delftstoneelgezelschap.nl/reserveren.htm

Of 's avonds tussen 19.00 en 22.00 uur op telefoonnummer: 06 27 36 36 36
Kaarten kunt u contant betalen aan de balie van het Vermeer Centrum Delft.
Prijzen 15,00 euro. Dat is inclusief een kop thee/koffie.
Vrienden van het DTG/Vermeer Centrum Delft krijgen 2,50 euro korting, dus 12,50 euro.

Het Vermeer Centrum Delft bestaat 10 jaar!

Op zaterdag 20 mei jl. vierde het Vermeer Centrum Delft haar 10-jarig bestaan. Tijdens deze dag kon je natuurlijk langskomen om de schilderijen van de beroemde schilder Johannes Vermeer te bekijken. De gehele dag waren er diverse activiteiten en demostraties, stadswandelingen en kon je al je Vermeer vragen stellen aan onze gidsen in het centrum.

Wij zijn geopend tijdens de Paasdagen

Het Vermeer Centrum Delft is zowel Eerste als Tweede Paasdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Vermeer Centrum Delft krijgt een nieuw likje verf

In de week van maandag 23 tot en met vrijdag 27 januari 2017 wordt het trapportaal van het Vermeer Centrum Delft geschilderd en zijn de 3 verdiepingen niet te bezichtigen. Onze winkel en het café Mechelen blijven wel open, dus voor een Vermeer souvenir of een lekker kopje koffie ben je altijd welkom. Vanaf zaterdag 28 januari is ons centrum weer volledig te bezoeken.

Met het schilderen van het trapportaal zijn we er nog niet, van maandag 30 januari tot en met vrijdag 17 februari schilderen we onze voorgevel opnieuw. Gedurende die periode is het Vermeer Centrum Delft gewoon open, alleen verstopt achter een steiger met geveldoek.

Vermeer Centrum Delft geopend op Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag

Het Vermeer Centrum Delft is op Tweede Kerstdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Op Nieuwjaarsdag is het Vermeer Centrum Delft geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Er worden deze dag gratis rondleidingen aangeboden in het Vermeer Centrum Delft. De rondleiding duurt 1 uur en is gratis, wel betaal je entree.

Workshops in het Vermeer Centrum Delft

In het kader van de komst van het schilderij "Het Straatje" biedt het Vermeer Centrum Delft een aantal workshops voor kinderen aan!

Zo is er de gelegenheid voor kinderen van 6-12 jaar om te kiezen uit 2 verschillende workshops.

Workshop 1: Vermeercollage
Alvorens aan de slag te gaan bekijken we eerst het schilderij van "Het Straatje" en het "Meisje met de parel". Vervolgens krijgen de kinderen de gelegenheid om volop hun fantasie te gebruiken en een eigen Vermeercollage te maken, geïnspireerd op het schilderij "Het Straatje" of het "Meisje met de parel". Het gemaakte werkstuk mag natuurlijk mee naar huis!

Data Vermeercollage workshops:
woensdag 6 april van 14.00 - 16.00 uur
zaterdag 4 juni van 14.00 - 16.00 uur

Workshop 2: Vermeer theater
Op het beroemde "Straatje" van Vermeer, zitten in een onopvallend hoekje twee kinderen met hun rug naar ons toe. Wie zijn die kinderen en wat doen ze daar? Vermeer vertelt ons het niet. Dus gaan we zelf verzinnen wat het verhaal is. En dat gaan we spelen. Natuurlijk met kostuums!

Data Vermeer theater workshops:
zaterdag 7 mei van 14.00 - 15.30 uur
zaterdag 9 juli van 14.00 - 15.30 uur

Geef je snel op, want er is plaats voor max. 10 kinderen. Bij minimaal 6 aanmeldingen vinden de workshops doorgang.

Kosten: € 5,00 per kind per workshop.

Opgeven via info@vermeerdelft.nl of telefonisch via 015-2138588.

Minister Plasterk opent de expositie ‘Het leven van Johannes Vermeer’

Woensdagmiddag 16 maart jl. opende minister Plasterk de nieuwe blijvende expositie ‘Het leven van Johannes Vermeer’ in het Vermeer Centrum Delft. Vanaf heden is de tentoonstelling voor het publiek geopend.

De expositie biedt een blik in het persoonlijke leven van de Delftse schilder Johannes Vermeer. Een interactieve multitouchtafel belicht zes onderwerpen die met Johannes Vermeer te maken hebben. De familie van Vermeer, de beroepen van Vermeer en zijn familieleden, de belangrijkste locaties in Delft voor Vermeer, zijn financiën, het St. Lucasgilde en belangrijke stadsgenoten van Vermeer. De tafel laat een plattegrond zien van het 17de eeuwse Delft en de bezoeker bedient de tafel door middel van aanraking, die vervolgens beelden en teksten toont. Beeldmateriaal dat bestaat uit schilderijen, oude tekeningen, portretten maar ook moderne foto’s van locaties. 

Buiten het Vermeer Centrum Delft gaat de presentatie verder. Op de Oude Langendijk tegen de Maria van Jessekerk komt een bord van de ANWB met informatie over de 15 kinderen van Vermeer. En later in het jaar breidt de expositie uit. In de Nieuwe Kerk komt een totaal nieuwe presentatie over de Nieuwe Kerk en de Oranjes en één onderdeel gaat over Vermeer en zijn relatie met Stadhouder Willem III. Ook in de Oude Kerk komt een nieuwe presentatie over de kerk en haar geschiedenis. Eén onderdeel daarvan wordt het familiegraf waar Vermeer en 3 van zijn kinderen zijn begraven.

GEPROLONGEERD: voorstelling Variaties op Vermeer

Heeft u deze prachtige muziektheatervoorstelling nog niet gezien? Dan heeft u nu de kans: vanaf zondag 6 maart, elke eerste zondag van de maand als matineevoorstelling. Nederlands gesproken en Engels ondertiteld.

Data voorstellingen:

Zondag 6 maart 2016
13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

Zondag 3 april 2016
13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

Zondag 1 mei 2016
13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

Zondag 5 juni 2016
13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

EXTRA voorstelling:

Donderdag 19 mei 2016
19.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 20.00 uur start voorstelling


Ticketverkoop

De arrangementprijs is € 24,50 (inclusief rondleiding in het Vermeer Centrum Delft en stad en koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling en de voorstelling Variaties op Vermeer).

De voorstelling Variaties op Vermeer € 19,95 (koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling en de voorstelling Variaties op Vermeer).

Tickets kunnen worden gereserveerd via info@vermeerdelft.nl en telefonisch via 015-2138588. Betaling zal plaatsvinden op de dag van de voorstelling.

Maak zelf een Vermeer-straatje

Ben jij creatief aangelegd en houd je van een uitdaging? Dan is dit je kans!
Het Vermeer Centrum Delft heeft een leuke wedstrijd bedacht. Wie maakt het leukste 'Straatje' van Vermeer? Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een maquette, een Straatje van legosteentjes of misschien wel van luciferdoosjes. Deze nagemaakte Straatjes krijgen een prominent plaatsje in de etalage van het Vermeer Centrum Delft gedurende 4 maanden. Voor de winnaar wacht een leuke verrassing!
Lever je creatie vóór 10 maart in aan de balie van het Vermeer Centrum Delft. Wanneer alle creaties binnen zijn gaat de jury zich beraden en ontvangt de winnaar hierover een bericht.
Het Vermeer Centrum Delft (Voldersgracht 21) is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

ANWB Kampioen still got the blues for Delft!

Winkelstad Delft in 7 tips We hadden het niet verwacht maar werden op slag verliefd. Op de smalle grachten, de gezellige cafés en natuurlijk op het mooiste meisje van Delft. Je weet wel, die van Vermeer. Dit zijn onze favoriete winkels en adressen én de vijf beste uittips volgens Delftenaren!

http://www.anwb.nl/vrije-tijd/dagje-uit/shoppen/winkels-delft

Vermeer Centrum Delft geopend op Nieuwjaarsdag

Voor het eerst in het bestaan van het Vermeer Centrum Delft zijn wij geopend op Nieuwjaarsdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Er worden gratis rondleidingen aangeboden in het Vermeer Centrum Delft. De rondleidingen starten om 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur. De rondleiding duurt 1 uur en is gratis, wel betaal je entree.

Nieuwe website Vermeer Centrum Delft

Het Vermeer Centrum Delft heeft een nieuwe website die weer helemaal van deze tijd is. De site is voorbereid op internationale bezoekers en mobiele telefoons.

Vermeer Centrum Delft geopend op Tweede Kerstdag

Het Vermeer Centrum Delft is op Tweede Kerstdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 

=======

Nieuws archief

Tentoonstelling ‘Delfts aardewerk, merken en fabrieken’.

Tot het einde van 2017 is er op de tweede verdieping van het Vermeer Centrum Delft een nieuwe tentoonstelling ingericht. Deze tentoonstelling belicht het beroemde Delftse aardewerk. In acht vitrines zijn bijzondere Delftse stukken uit de collectie van Léon-Paul van Genen te bewonderen. Een collectie die door hem in de loop van 35 jaar is opgebouwd. Léon-Paul is in de wereld van Delfts wit en Delfts blauw geen onbekende. In 2013 schreef hij het boek 'Delftsch wit' en eind deze zomer kwam het vervolg uit 'Delfts aardewerk, Merken en fabrieken’.

Wil je de tentoonstelling bezoeken of ben je geïnteresseerd in het boek 'Delfts aardewerk, Merken en fabrieken’, dan kun je elke dag tussen 10 en 5 uur terecht in het Vermeer Centrum Delft. Een toegangskaartje voor het gehele informatiecentrum kost € 9,00 en het boek is in onze winkel te koop voor € 60,00.

 

Gratis rondleidingen op vrijdag en zondag

Wekelijks staat er een gids klaar om je alle leuke weetjes van het Vermeer Centrum Delft te vertellen:

- vrijdag om 11:30 uur (Nederlands)

- zondag om 10:30 uur (Engels)

- zondag om 12:00 uur (Nederlands)

De rondleiding duurt 1 uur en is gratis, wel betaal je entree. Schrijf je in bij de kassa of bel +31(0)15-2138588. Je kunt ook gewoon langskomen, maar vol is vol (maximaal 15 personen).

'Gezichten van Vermeer'

is een toneelvoorstelling waarbij het Delfts Toneelgezelschap en het Vermeer Centrum Delft de handen ineen hebben geslagen voor een bijzonder project.

Delft heeft een rijke geschiedenis waarin grote geesten hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Maar een van hen spant toch wel de kroon: Johannes Vermeer. Wandelend door de binnenstad kun je er tegenwoordig niet meer omheen. Overal kom je zijn werk tegen. Omdat het Vermeercentrum dit jaar 10 jaar bestaat, vonden wij, met ons theater op een steenworp afstand van waar zijn beroemde straatje is geschilderd, het tijd voor een toneelstuk over deze grootmeester.

Het ensemble van het DTG heeft zich laten inspireren door het leven en werk van Johannes Vermeer en kwam zo tot vijf scenes waarbij steeds een andere figuur centraal staat. De scenes zijn speciaal voor dit project geschreven en ontstaan vanuit brainstormsessies en improvisatie-avonden. Door te graven in de geschiedenis van Delft en onze fantasie zijn we met elkaar tot dit gevarieerde aanbod gekomen.

Het toneelstuk begint in het Vermeer Centrum Delft waar u vier van de vijf scenes te zien krijgt, alle geplaatst in een andere tijd. De volgorde waarin u deze te zien krijgt, verschilt per bezoeker. Hierna lopen we naar ons eigen Falie Begijnhoftheater waar we eindigen met een eenakter (van ongeveer 40 minuten). 

De scenes die u te zien krijgt gaan over respectievelijk:
- Johannes, waarin hij zijn laatste adem uitblaast,
- zijn schoonmoeder Maria, die haar gewelddadige gezin wil ontvluchten
- de melkmeid, ofwel ouwe, trouwe Tanneke
- Van Ruijven, die de ware en betaalde liefde door elkaar haalt
en we eindigen in het theater met
- Catharina, over de liefde tussen Johannes en Catharina,
een eenakter waarin alle bovenstaande personages tezamen komen.

Het Vermeer Centrum Delft en Delfts Toneelgezelschap presenteren met trots en plezier:


                                           GEZICHTEN VAN VERMEER

Voorstellingsdata:
september: zaterdag 2 en zondag 3 (matinee), zaterdag 16 en vrijdag 29 en zaterdag 30.

Aanvangstijd:
inloop 19.45 uur in het Vermeer Centrum Delft, Voldersgracht
Matinee is in het Falie Begijnhoftheater, Rietveld 49 boven

Reserveren:
Online via http://www.delftstoneelgezelschap.nl/reserveren.htm

Of 's avonds tussen 19.00 en 22.00 uur op telefoonnummer: 06 27 36 36 36
Kaarten kunt u contant betalen aan de balie van het Vermeer Centrum Delft.
Prijzen 15,00 euro. Dat is inclusief een kop thee/koffie.
Vrienden van het DTG/Vermeer Centrum Delft krijgen 2,50 euro korting, dus 12,50 euro.

Het Vermeer Centrum Delft bestaat 10 jaar!

Op zaterdag 20 mei jl. vierde het Vermeer Centrum Delft haar 10-jarig bestaan. Tijdens deze dag kon je natuurlijk langskomen om de schilderijen van de beroemde schilder Johannes Vermeer te bekijken. De gehele dag waren er diverse activiteiten en demostraties, stadswandelingen en kon je al je Vermeer vragen stellen aan onze gidsen in het centrum.

Wij zijn geopend tijdens de Paasdagen

Het Vermeer Centrum Delft is zowel Eerste als Tweede Paasdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Vermeer Centrum Delft krijgt een nieuw likje verf

In de week van maandag 23 tot en met vrijdag 27 januari 2017 wordt het trapportaal van het Vermeer Centrum Delft geschilderd en zijn de 3 verdiepingen niet te bezichtigen. Onze winkel en het café Mechelen blijven wel open, dus voor een Vermeer souvenir of een lekker kopje koffie ben je altijd welkom. Vanaf zaterdag 28 januari is ons centrum weer volledig te bezoeken.

Met het schilderen van het trapportaal zijn we er nog niet, van maandag 30 januari tot en met vrijdag 17 februari schilderen we onze voorgevel opnieuw. Gedurende die periode is het Vermeer Centrum Delft gewoon open, alleen verstopt achter een steiger met geveldoek.

Vermeer Centrum Delft geopend op Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag

Het Vermeer Centrum Delft is op Tweede Kerstdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Op Nieuwjaarsdag is het Vermeer Centrum Delft geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Er worden deze dag gratis rondleidingen aangeboden in het Vermeer Centrum Delft. De rondleiding duurt 1 uur en is gratis, wel betaal je entree.

Workshops in het Vermeer Centrum Delft

In het kader van de komst van het schilderij "Het Straatje" biedt het Vermeer Centrum Delft een aantal workshops voor kinderen aan!

Zo is er de gelegenheid voor kinderen van 6-12 jaar om te kiezen uit 2 verschillende workshops.

Workshop 1: Vermeercollage
Alvorens aan de slag te gaan bekijken we eerst het schilderij van "Het Straatje" en het "Meisje met de parel". Vervolgens krijgen de kinderen de gelegenheid om volop hun fantasie te gebruiken en een eigen Vermeercollage te maken, geïnspireerd op het schilderij "Het Straatje" of het "Meisje met de parel". Het gemaakte werkstuk mag natuurlijk mee naar huis!

Data Vermeercollage workshops:
woensdag 6 april van 14.00 - 16.00 uur
zaterdag 4 juni van 14.00 - 16.00 uur

Workshop 2: Vermeer theater
Op het beroemde "Straatje" van Vermeer, zitten in een onopvallend hoekje twee kinderen met hun rug naar ons toe. Wie zijn die kinderen en wat doen ze daar? Vermeer vertelt ons het niet. Dus gaan we zelf verzinnen wat het verhaal is. En dat gaan we spelen. Natuurlijk met kostuums!

Data Vermeer theater workshops:
zaterdag 7 mei van 14.00 - 15.30 uur
zaterdag 9 juli van 14.00 - 15.30 uur

Geef je snel op, want er is plaats voor max. 10 kinderen. Bij minimaal 6 aanmeldingen vinden de workshops doorgang.

Kosten: € 5,00 per kind per workshop.

Opgeven via info@vermeerdelft.nl of telefonisch via 015-2138588.

Minister Plasterk opent de expositie ‘Het leven van Johannes Vermeer’

Woensdagmiddag 16 maart jl. opende minister Plasterk de nieuwe blijvende expositie ‘Het leven van Johannes Vermeer’ in het Vermeer Centrum Delft. Vanaf heden is de tentoonstelling voor het publiek geopend.

De expositie biedt een blik in het persoonlijke leven van de Delftse schilder Johannes Vermeer. Een interactieve multitouchtafel belicht zes onderwerpen die met Johannes Vermeer te maken hebben. De familie van Vermeer, de beroepen van Vermeer en zijn familieleden, de belangrijkste locaties in Delft voor Vermeer, zijn financiën, het St. Lucasgilde en belangrijke stadsgenoten van Vermeer. De tafel laat een plattegrond zien van het 17de eeuwse Delft en de bezoeker bedient de tafel door middel van aanraking, die vervolgens beelden en teksten toont. Beeldmateriaal dat bestaat uit schilderijen, oude tekeningen, portretten maar ook moderne foto’s van locaties. 

Buiten het Vermeer Centrum Delft gaat de presentatie verder. Op de Oude Langendijk tegen de Maria van Jessekerk komt een bord van de ANWB met informatie over de 15 kinderen van Vermeer. En later in het jaar breidt de expositie uit. In de Nieuwe Kerk komt een totaal nieuwe presentatie over de Nieuwe Kerk en de Oranjes en één onderdeel gaat over Vermeer en zijn relatie met Stadhouder Willem III. Ook in de Oude Kerk komt een nieuwe presentatie over de kerk en haar geschiedenis. Eén onderdeel daarvan wordt het familiegraf waar Vermeer en 3 van zijn kinderen zijn begraven.

GEPROLONGEERD: voorstelling Variaties op Vermeer

Heeft u deze prachtige muziektheatervoorstelling nog niet gezien? Dan heeft u nu de kans: vanaf zondag 6 maart, elke eerste zondag van de maand als matineevoorstelling. Nederlands gesproken en Engels ondertiteld.

Data voorstellingen:

Zondag 6 maart 2016
13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

Zondag 3 april 2016
13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

Zondag 1 mei 2016
13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

Zondag 5 juni 2016
13.00 uur start rondleiding, 14.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 15.00 uur start voorstelling

EXTRA voorstelling:

Donderdag 19 mei 2016
19.30 uur ontvangst met koffie/thee en om 20.00 uur start voorstelling


Ticketverkoop

De arrangementprijs is € 24,50 (inclusief rondleiding in het Vermeer Centrum Delft en stad en koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling en de voorstelling Variaties op Vermeer).

De voorstelling Variaties op Vermeer € 19,95 (koffie/thee voorafgaand aan de voorstelling en de voorstelling Variaties op Vermeer).

Tickets kunnen worden gereserveerd via info@vermeerdelft.nl en telefonisch via 015-2138588. Betaling zal plaatsvinden op de dag van de voorstelling.

Maak zelf een Vermeer-straatje

Ben jij creatief aangelegd en houd je van een uitdaging? Dan is dit je kans!
Het Vermeer Centrum Delft heeft een leuke wedstrijd bedacht. Wie maakt het leukste 'Straatje' van Vermeer? Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een maquette, een Straatje van legosteentjes of misschien wel van luciferdoosjes. Deze nagemaakte Straatjes krijgen een prominent plaatsje in de etalage van het Vermeer Centrum Delft gedurende 4 maanden. Voor de winnaar wacht een leuke verrassing!
Lever je creatie vóór 10 maart in aan de balie van het Vermeer Centrum Delft. Wanneer alle creaties binnen zijn gaat de jury zich beraden en ontvangt de winnaar hierover een bericht.
Het Vermeer Centrum Delft (Voldersgracht 21) is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

ANWB Kampioen still got the blues for Delft!

Winkelstad Delft in 7 tips We hadden het niet verwacht maar werden op slag verliefd. Op de smalle grachten, de gezellige cafés en natuurlijk op het mooiste meisje van Delft. Je weet wel, die van Vermeer. Dit zijn onze favoriete winkels en adressen én de vijf beste uittips volgens Delftenaren!

http://www.anwb.nl/vrije-tijd/dagje-uit/shoppen/winkels-delft

Vermeer Centrum Delft geopend op Nieuwjaarsdag

Voor het eerst in het bestaan van het Vermeer Centrum Delft zijn wij geopend op Nieuwjaarsdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Er worden gratis rondleidingen aangeboden in het Vermeer Centrum Delft. De rondleidingen starten om 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur. De rondleiding duurt 1 uur en is gratis, wel betaal je entree.

Nieuwe website Vermeer Centrum Delft

Het Vermeer Centrum Delft heeft een nieuwe website die weer helemaal van deze tijd is. De site is voorbereid op internationale bezoekers en mobiele telefoons.

Vermeer Centrum Delft geopend op Tweede Kerstdag

Het Vermeer Centrum Delft is op Tweede Kerstdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 

Menu
NL EN