Delft recyclet Vermeer in modecreaties. Wegens succes verlengd tot en met 16 juni!
Terug naar nieuws

Delft recyclet Vermeer in modecreaties. Wegens succes verlengd tot en met 16 juni!

Delft en Vermeer, twee iconische namen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het Vermeer Centrum Delft, in samenwerking met Delft Marketing, presenteert 'Vermeer Recycle', een uniek project waarbij de erfenis van Vermeer op een eigentijdse manier wordt belicht. Eerder gebruikte banieren in de stad zijn hierbij toegepast in nieuwe modecreaties, tot en met zondag 16 juni te zien in het Vermeer Centrum Delft.

 

Delft en Vermeer, twee iconische namen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het Vermeer Centrum Delft, in samenwerking met Delft Marketing, presenteert Vermeer Recycle, een uniek project waarbij de erfenis van Vermeer op een eigentijdse manier wordt belicht.

In 2023 lanceerde Delft Marketing de campagne "Ontdek het Delft van Vermeer", waarbij fotografe Caroline Sikkenk moderne interpretaties maakte van Vermeers schilderijen, zoals 'Meisje met Parel', de stad verrijkten. Na het succes van de campagne werden de gebruikte vlaggenstof omgetoverd tot trendy tassen door naaiatelier Stunt in Delft, bekend om hun vaardigheid in upcycling (gebruikte materialen en voorwerpen omvormen tot nieuwe en bruikbare artikelen). Zes hedendaagse modeontwerpers gaven de banieren een tweede leven door ze te transformeren tot fantastische designs. Caroline Sikkenk maakte nieuwe foto's waarin deze creaties worden getoond op historische lokaties in Delft. Dus ook zij recyclet: haar eerder gemaakte Vermeer-foto's.

Deze unieke samenkomst van mode, fotografie en erfgoed benadrukt de tijdloze inspiratie van Vermeers werk en de voortdurende evolutie van creativiteit. Het is een viering van Vermeers erfenis met moderne interpretaties, en een statement over duurzaamheid en creatieve recycling.
Het project is een eerbetoon aan de onafscheidelijke band tussen Delft en Vermeer. Het viert erfgoed, innovatie en duurzaamheid in een prachtige en inspirerende tentoonstelling in het Vermeer Centrum Delft.

 

fotografie: Caroline Sikkenk
fotografie: Caroline Sikkenk