Fotowedstrijd 'In het licht van Vermeer'
Terug naar nieuws

Fotowedstrijd 'In het licht van Vermeer'

In 2024 gaan het Vermeer Centrum Delft en Delft Marketing samen op zoek naar de Vermeers van deze tijd! Naar fotografen die de meester van het licht kunnen evenaren. Denk jij dat jij deze uitdaging aan kunt? Doe dan mee met de fotowedstrijd 'In het licht van Vermeer'! 

Johannes Vermeer is één van de meest raadselachtige schilders uit de geschiedenis. Zijn techniek, de kleuren en het licht die hij gebruikte, blijven fascineren. Het spelen met licht beheerste Vermeer als geen ander. 

Wij dagen je uit! Kun jij net als Vermeer spelen met licht? Kun jij een hedendaagse invulling geven aan het werk van de grote Delftse meester? Doe dan mee met de fotowedstrijd In het licht van Vermeer. De invulling van de foto mag je als deelnemer zelf bepalen. We willen je alle ruimte bieden om je eigen creativiteit te kunnen gebruiken om die vernieuwde blik op Vermeer te creëren.

De 5 winnaars zullen geëxposeerd gaan worden in het Vermeer Centrum Delft.

Mail je inzending voor 31 januari 2024 naar fotowedstrijd@vermeerdelft.nl

 

Fotowedstrijd-in-het-licht-van-vermeer.jpg

 

Algemene voorwaarden van deze wedstrijd

• De wedstrijd staat open voor zowel de amateur als de professionele fotograaf.
• Er is één competitie met een professionele jury van 4 man. De juryleden bestaan uit Herman Weyers (Directeur Vermeer Centrum Delft), fotograaf Thijs Tuurenhout, fotograaf Bas Meeuws en Niels Bekking (Directeur Bekking&Blitz).
• De beoordeling zal februari/half maart plaatsvinden en de uitslag is eind maart bekend.
• Wij hanteren een vast formaat van 50x70 cm. Spelregels voor het aanleveren: resolutie 150dpi, JPEG formaat en 6-10 MB bestandsgrootte.
• Foto’s worden digitaal aangeleverd en digitaal beoordeeld.
• Uit de inzendingen wordt een top 5 wordt uitgekozen. Deze foto’s zullen door het Vermeer Centrum Delft worden geprint voor een expositie (vanaf april).
• Andere inzendingen worden geëxposeerd achter ramen van bewoners en etalages van winkels (indien de inzendingen van voldoende kwaliteit zijn), kosten voor printen en inlijsten zijn voor de fotograaf.
• De foto moeten een herkenbare link met Vermeer hebben. Aspekten zoals vlakverdeling, perspectief, primaire kleuren en licht kunnen in het beeld voorkomen.
• Het beeldrecht is te allen tijden van de fotograaf, in de disclaimer zal wel moeten staan dat de fotograaf het Vermeer Centrum Delft en Delft Marketing het gebruiksrecht geeft voor expositie en PR&Marketing uitingen die verbonden zijn aan het project.