Modeproject 'Vermeer meets “recycle” Fashion'
Terug naar nieuws

Modeproject 'Vermeer meets “recycle” Fashion'

Gedurende de periode “Ontdek het Delft van Vermeer” heeft er door de hele binnenstad van Delft 60 vlaggen/banners gehangen met een foto van Caroline Sikkenk. Wij gaan de banieren een tweede leven geven in de vorm van een fashion item in het teken van Vermeer. Jonge ontwerpers worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit project!

De werken van Johannes Vermeer zijn wereldwijd bekend maar trekt voornamelijk een wat oudere doelgroep - echte liefhebbers van de oude schilderkunst en toeristische bezoekers van Delft. Vermeer is natuurlijk meer dan zijn werken van toen: het is een grote inspiratiebron voor jonge creatievelingen die zijn elementen verwerken in nieuw werk. Het Vermeer Centrum Delft vindt het van groot belang om deze jonge creatieven te verbinden met Vermeer. Hiermee wordt Vermeer toegankelijker en aantrekkelijk voor een nieuwe, jongere doelgroep.

Opdracht 
Wij gaan de banieren een tweede leven geven in de vorm van een fashion item. Wij vragen jonge (mode)ontwerpers om een fashion item te ontwerpen waar herkenbare elementen van Vermeer in verwerkt zijn. Dit kan zijn dat er een item van alleen banieren wordt gemaakt maar het kunnen ook delen van de banieren zijn die verwerkt zijn op een kledingstuk. Als Vermeer maar herkenbaar eruit springt.
Deze opdracht gaat uitgezet worden bij Delftse ontwerpers maar ook studenten van de AMFI alswel van de Willem de Koning Academy zullen benaderd worden.Voor jonge ontwerpers zal dit een hele leuke, nieuwe uitdaging zijn omdat het “recycle” een belangrijk onderdeel is van dit project.

Stichting Stunt zal ook een bijdrage leveren door van een paar banieren een gerecycled tas te maken die tevens mee kan in de foto reportage.

 recyle Vermeer modeontwerp

 

Samenwerking
Het project is een samenwerking tussen het Vermeer Centrum Delft, fotograaf Caroline Sikkenk en Stichting Stunt en wordt ondersteund door Delft Marketing. 

Foto expo
Van elk item wordt met een model een fotoshoot gehouden door Caroline Sikkenk in een propositie van een van de werken van Vermeer. Deze foto’s zullen samen met de ontwerpen geëxposeerd gaan worden op een locatie/plek die openbaar toegankelijk is voor bewoners van Delft. Dit kunnen culturele locaties zijn zoals Oude Kerk, Vermeer centrum maar ook etalages van winkels.

Publiciteit en uitstraling
Er doen verschillende partijen mee die, op hun eigen manier, aandacht genereren voor dit project. Zo zal het zichtbaar zijn op de Uitagenda van Delft en te vinden zijn op de social media kanalen van Visit Delft (9500 volgers op Instagram), Stichting Stunt (1132 volgers op Instagram), het Vermeer Centrum Delft (10,5 duizend volgers op Instagram) en Caroline (9960 volgers op Instagram). Het project leent zich goed voor fee publicity en mediawaarde voor influencers. Het doel van de exposure is om de inwoner van Delft en randgebieden naar de stad te krijgen en in contact te brengen met Vermeer. Daarnaast biedt het project een fraai podium voor aanstormend (mode)talent.