Laatste nieuws van Vermeer Centrum Delft

Bekijk het laatste nieuws

Delft recyclet Vermeer tot modecreaties

Delft en Vermeer, twee iconische namen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het Vermeer Centrum Delft, in samenwerking met Delft Marketing, presenteert 'Vermeer Recycle', een uniek project waarbij de erfenis van Vermeer op een eigentijdse manier wordt belicht. Eerder gebruikte banieren in de stad zijn hierbij toegepast in nieuwe modecreaties, tot en met zondag 16 juni te zien in het Vermeer Centrum Delft.

 

Lees meer

Fotowedstrijd 'In het licht van Vermeer'

In 2024 gaan het Vermeer Centrum Delft en Delft Marketing samen op zoek naar de Vermeers van deze tijd! Naar fotografen die de meester van het licht kunnen evenaren. Denk jij dat jij deze uitdaging aan kunt? Doe dan mee met de fotowedstrijd 'In het licht van Vermeer'! 

Lees meer

Modeproject 'Vermeer meets “recycle” Fashion'

Gedurende de periode “Ontdek het Delft van Vermeer” heeft er door de hele binnenstad van Delft 60 vlaggen/banners gehangen met een foto van Caroline Sikkenk. Wij gaan de banieren een tweede leven geven in de vorm van een fashion item in het teken van Vermeer. Jonge ontwerpers worden uitgenodigd om deel te nemen aan dit project!

Lees meer

Vermeer met bloemstillevens van Bas Meeuws

Bas Meeuws is een Nederlandse fotograaf die de 17e-eeuwse traditie van bloemstillevens op eigentijdse wijze voortzet. Dit werk is binnenkort te zien in het Vermeer Centrum Delft. Als je daar niet op wilt wachten, verkopen wij zijn werk alvast in de vorm van ansichtkaarten in de winkel.

 

untitled-190-2022-300dpi-25cm-rgb-scaled-e1675412094844-1024x716.jpg

 

Lees meer

Fr11slân door de ogen van Vermeer

Gabriëlle Westra en Randolph Algera exposeren hun werk van 2 september t/m 29 oktober in het Vermeer Centrum Delft. Vanuit Heerenveen hebben beide kunstenaars  – samen met Arcadia - een cultuurproject gestart dat staat voor de kracht van verbeelding en gemeenschap: het project ‘Fr11slân door de ogen van Vermeer’.

Lees meer

Vriendenboek voor J.M. Weber te koop bij het Vermeer Centrum

Gregor J.M. Weber nam onlangs afscheid als hoofd beeldende kunst bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Ter gelegenheid daarvan verscheen een prachtige uitgave met daarin bijdragen van bevriende deskundigen op het gebied van oude kunst, genaamd 'Art Stories from the Netherlands and Italy, 1550-1800'. Weber geldt als leidende deskundige op het gebied van Vermeer en in het boek neemt diens werk dan ook een prominente plek in.

Lees meer

Vermeercentrum twee moderne parels rijker

Onlangs heeft het Vermeercentrum Delft twee kunstwerken van beeldend kunstenaar René Jacobs aangekocht. Begin dit jaar was zijn expositie “Another Vermeer” in het Vermeercentrum te zien. Daarin toonde hij een twaalftal kunstwerken die duidelijk zijn geïnspireerd op het werk van de grote meester. 

 

Lees meer

Frank Smits exposeert zijn 'Meisjes van Vermeer'

De serie bestaat uit 12 portretten van vrouwen en meisjes die Johannes Vermeer op zijn schilderijen afbeeldde. Alle portretten zijn gemaakt in de kleur Pruisisch blauw. 
De werken zijn in de maanden juni en juli te zien op de tweede verdieping van het Vermeer Centrum. 

Lees meer

Nieuwe website voor Vermeer Centrum Delft

U bezoekt momenteel de geheel vernieuwd website van het Vermeer Centrum Delft. Met meer overzicht, een modernere presentatie en met een uitstraling die beter aansluit bij de huisstijl hopen we ons publiek nog beter te bereiken en te bedienen.

Lees meer

In het licht van Vermeer

In september en oktober 2022 waren nieuwe werken van de laureaten van de Prix de Norvège, tezamen met werken van Rein Pol en Henk Helmantel, te bewonderen in het Vermeer Centrum Delft en de Oude Kerk Delft.

Lees meer

Opgraving fundament herberg Mechelen

Begin september 2019. De riolering in de Oude Manhuissteeg moet worden vervangen. Bij het graven komt men de keldermuren van het Huis Mechelen tegen, de herberg van de ouders van Vermeer, een plek waar hij een belangrijk deel van zijn leven heeft doorgebracht. 

Lees meer