Kom binnen bij Vermeer

Kom binnen bij Vermeer

Bij het Vermeer Centrum Delft leer je alles over het leven, werk, de tijdgenoten en de stad van de beroemdste schilder van Delft. Gelegen midden in het prachtige historische centrum van Delft.

Het Vermeer Centrum Delft biedt een visuele ontdekkingstocht door het leven, het werk en de stad van Johannes Vermeer. U stapt het Delft van de 17de eeuw binnen, bekijkt afbeeldingen van het gehele oeuvre van de schilder, gaat op zoek naar zijn leermeesters en naar de verhalen achter de schilderijen. 

De tijd van Vermeer

In het Vermeer Centrum Delft maakt u kennis met het Delft van de 17e eeuw en de rol die Vermeer daarin speelde. Delft was (en is) een bloeiende en bruisende stad. Een stad van handel, nijverheid, kunst en wetenschap. De stad van Delfts Blauw. De stad van Van Leeuwenhoek, wetenschapper en uitvinder van de microscoop. En de stad van Vermeers collega-schilders en tijdgenoten De Hoogh en Fabritius.

Atelier

In het atelier vertellen wij u alles over Vermeers werkwijze, materialen en technieken. Over perspectief, licht en kleur. Welke rol speelde de Camera Obscura? Met welke pigmenten werkte Vermeer en hoe maakte hij zijn verf?
Bekijk ook onze presentatie over de restauratie door het Rijksmuseum van de ‘Brieflezende vrouw in het blauw’.

Sint Lucasgilde

Vier jaar lang was Vermeer de voorman van de schilders van het Sint Lucasgilde. Het Vermeer Centrum Delft is gevestigd in een moderne reconstructie van het pand op dezelfde locatie waar het gilde was gehuisvest. Vermeer heeft hier vele voetstappen liggen.

 

Dwaal door drie verdieping vol wetenswaardigheden en laat u verrassen!