Ontdek het Vermeer Centrum Delft

Ervaar het leven, het werk en Delft, de stad van de 17de-eeuwse meester van het licht: Johannes Vermeer (1632-1675). 

  • bekijk alle schilderijen (reproducties)
  • ontdek de schilder Johannes Vermeer.
  • ervaar de werkwijze van Johannes Vermeer en stap in één van zijn schilderijen
  • vind de liefdesboodschappen van Johannes Vermeer

 

De schilderijen van Johannes Vermeer
Afbeelding 068 lage res.jpg

Bekijk de werken van Johannes Vermeer. We hebben reproducties van al zijn schilderijen op ware grootte bijeen. Een oeuvre van 37 schilderijen waarin Vermeer een geheel eigen wereld creëerde. En onze gratis audiotour biedt extra informatie over verschillende schilderijen.


Het leven van Johannes Vermeer

IMG_20180115_124836.jpgGa rustig zitten voor onze film die je het 17de eeuwse Delft laat zien met alle belangrijke historische gebeurtenissen. Wil je zelf achter informatie aan, bedien dan onze multitouchtafel. Deze geeft je een blik in het persoonlijke leven van de schilder Johannes Vermeer, zijn familie en vrienden, belangrijke locaties en het St. Lucas gilde. Door middel van het bedienen van deze tafel krijg je naast informatie ook oude tekeningen, foto’s, kaarten en schilderijen te zien.


Het atelier van Johannes Vermeer

Afbeelding 053 lage res.jpg

Dit atelier is gewijd aan de werkwijze van Vermeer. Ontdek in het lichtatelier hoe Vermeer het licht naar zijn hand zette. Experimenteer met de camera obscura en speel net als Vermeer met kleur, doorkijkjes en perspectief. Stap letterlijk in een schilderij van Vermeer en ontdek hoe in zijn tijd verf werd gemaakt.


De liefdesboodschappen van Johannes Vermeer

Leer de symbolen in Vermeers schilderijen herkennen. Veel doeken van Vermeer gaan over de liefde. De ene keer is dat overduidelijk, de andere keer verwijst hij er onopvallend naar door bepaalde voorwerpen of details te schilderen. Zijn tijdgenoten kenden de betekenissen van deze symbolen, maar vandaag de dag weet niet elke toeschouwer waar deze voor staan.


Johannes Vermeers erfgoed

IMG_20180312_132825webversie.jpg

In samenwerking met Archeologie Delft e.o. is in het Vermeer Centrum Delft de tentoonstelling ‘Vermeers Erfgoed’ gecreëerd. De gepresenteerde resultaten van de opgravingen bieden een unieke invalshoek op het leven en werk van Johannes Vermeer. Een aantal van de 17de-eeuwse objecten kun je terugvinden op de schilderijen van Johannes Vermeer.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu
NL EN