Rondleidingen Vermeer Centrum Delft

Rondleiding met een gids

Wat is er leuker en interessanter dan samen met een deskundige gids door een museum lopen? In normale tijden zonder corona bieden wij u diverse mogelijkheden daartoe aan. Maar....., helaas gooit corona roet in het eten. Tot nader orde worden er in het Vermeer Centrum Delft géén rondleidingen verzorgd. Wel hebben wij een uitgebreide audiotour in meerdere talen die u extra informatie geeft als u langs de werken van Johannes Vermeer loopt. Deze is vanzelfsprekend in de entreeprijs inbegrepen.

 

Rondleiding door het Delft van Vermeer

Buiten wandelen langs de plekken van Vermeer? Dat kan wel met maximaal 6 personen tegelijk. In ongeveer een uur tijd neemt de gids u mee langs plekken waar Vermeer gewoond en gewerkt heeft en vanzelfsprekend worden ook andere interessante gebouwen uit de 17de eeuw meegenomen. Deze rondleiding is gratis in combinatie met een bezoek aan het Vermeer Centrum Delft. Meewandelen? Mail ons even op info@vermeerdelft.nl en vraag naar de dagen en tijden.

 

Kids Speurtocht - Op zoek naar Vermeer!

Bezoek je het Vermeer Centrum Delft, dan krijg je bij een ticket een gratis speurtocht. Met deze speurtocht ontdek je alles over het leven van Johannes Vermeer, over zijn schilderijen en over het Delft toen hij hier in de 17e eeuw woonde (zo'n 350 jaar geleden). 

We hebben twee soorten speurtochten, één waarbij je op zoek gaat naar hele kleine stukjes uit de verschillende schilderijen die Johannes heeft gemaakt en één met vragen waarvan de antwoorden in ons centrum verstopt zijn.

 

Vermeerkubuswandeling door Delft

Ook zonder gids kun je een stadwandeling maken. Maak kennis met de plekken waar Johannes Vermeer heeft geleefd en gewerkt. Ga op zoek naar ‘Het straatje’ en zijn ‘Gezicht op Delft’, zoals hij dat in de 17e eeuw zo beeldend op het doek zette. In het Vermeer Centrum Delft koop je voor € 2,50 een kaart met daarop de zogenoemde Vermeerkubuswandeling. De kubussen, die verspreid staan in het oude centrum van de stad, tonen je het verhaal over zijn leven en belangrijke plaatsen van Johannes Vermeer in de stad. De wandeling is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Japans.

Menu
NL EN