Rondleidingen Vermeer Centrum Delft

Rondleiding met een gids!

Wat is er leuker en interessanter dan samen met een deskundige gids door een museum lopen? Het kan weer! Elke zondagochtend geven onze vrijwilligers een gratis rondleiding. Om 10.30 uur in het Engels en om 12.00 uur in het Nederlands. Deelname is gratis. U betaalt alleen uw normale ticket. Wel vragen wij u - als u mee wilt lopen - u vóór zaterdagmiddag 17.00 uur aan te melden. Stuur ons even een mailtje met uw naam, het aantal personen en of u mee wilt lopen met de Engelse of de Nederlandse tour. Dat kan naar info@vermeerdelft.nl.

Wilt u een rondleiding voor uzelf en uw eigen groep op een ander moment in de week? Dat kan ook voor maximaal 12 mensen per keer. U betaalt hiervoor € 50,00 als onkostenvergoeding voor de vrijwilligers bovenop de normale toegangsprijs per persoon. Vragen  hierover en reserveren kan via info@vermeerdelft.nl. Houdt u wel rekening met minimaal twee weken tijd om één en ander te regelen.

Daarnaast hebben wij een uitgebreide audiotour in meerdere talen die u extra informatie geeft als u langs de werken van Johannes Vermeer loopt. Deze is vanzelfsprekend in de entreeprijs inbegrepen.

 

Rondleiding door het Delft van Vermeer

Buiten wandelen langs de plekken van Vermeer? Dat kan wel met maximaal 12 personen tegelijk. In ongeveer een uur tijd neemt de gids u mee langs plekken waar Vermeer gewoond en gewerkt heeft en vanzelfsprekend worden ook andere interessante gebouwen uit de 17de eeuw meegenomen. Wilt u  een dergelijke rondleiding boeken? Mailt u dan even naar info@vermeerdelft.nl . Hou wel rekening met minimaal één week voor de organisatie ervan. Het Vermeer Centrum Delft werkt met vrijwilligers en die moeten eerst gevraagd worden. Rondleidingen zijn mogelijk in het Nederlands, Engels en Duits. De kosten ervan zijn € 55,00.

 

Kids Speurtocht - Op zoek naar Vermeer!

Bezoek je het Vermeer Centrum Delft, dan krijg je bij een ticket een gratis speurtocht. Met deze speurtocht ontdek je alles over het leven van Johannes Vermeer, over zijn schilderijen en over het Delft toen hij hier in de 17e eeuw woonde (zo'n 350 jaar geleden). 

We hebben twee soorten speurtochten, één waarbij je op zoek gaat naar hele kleine stukjes uit de verschillende schilderijen die Johannes heeft gemaakt en één met vragen waarvan de antwoorden in ons centrum verstopt zijn.

 

Vermeerkubuswandeling door Delft

Ook zonder gids kun je een stadwandeling maken. Maak kennis met de plekken waar Johannes Vermeer heeft geleefd en gewerkt. Ga op zoek naar ‘Het straatje’ en zijn ‘Gezicht op Delft’, zoals hij dat in de 17e eeuw zo beeldend op het doek zette. In het Vermeer Centrum Delft koop je voor € 3,00 een boekje met daarin de zogenoemde Vermeerkubuswandeling. De kubussen, die verspreid staan in het oude centrum van de stad, tonen je het verhaal over zijn leven en belangrijke plaatsen van Johannes Vermeer in de stad. De wandeling is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Japans.

Menu
NL EN