Pers

Voor informatie over het Vermeer Centrum Delft of beeldmateriaal kun je contact opnemen met Herman Weyers via telefoonnummer 015-213 85 88 of e-mail marketing@vermeerdelft.nl.

Algemene persinformatie

Profiel van het Vermeer Centrum Delft

De naam Johannes Vermeer is onlosmakelijk aan Delft verbonden, de stad waar hij in 1632 werd geboren. Op de plek waar hij regelmatig het St. Lucasgilde bezocht, de vereniging van schilders en kunstenaars, bevindt zich nu het Vermeer Centrum Delft dat jaarlijks bezocht wordt door ruim 40.000 bezoekers.

Visuele ontdekkingsreis

Bij het unieke Vermeer Centrum Delft maken bezoekers een visuele ontdekkingsreis door het leven, het werk en de toenmalige stad van de 17e-eeuwse meester. Een bezoek begint in de kelder, waar de reproducties van alle werken op chronologische volgorde te zien zijn. De eerste etage is ingericht als atelier waar bezoekers de werkwijze van Vermeer ontdekken en zien hoe hij met licht, compositie en kleur speelde. Veel van Vermeers doeken gaan over de liefde. Op de tweede etage toont de expositie ‘De liefdesboodschappen van Vermeer’ welke liefdessymbolen de schilder zoal in zijn schilderijen verwerkte.

Alle werken bijeen

Vermeer maakte ongeveer 50 doeken, enkele gingen verloren. Zijn nu bekende oeuvre bestaat uit 37 werken. Drie schilderijen hangen in het Haagse Mauritshuis; vier in het Amsterdamse Rijksmuseum. Het Vermeer Centrum Delft is uniek omdat het als enige ‘museum’ ter wereld reproducties van alle werken op ware grootte bijeen heeft gebracht.

Educatie

Educatie speelt een belangrijke rol in het Vermeer Centrum Delft. Er zijn rondleidingen in vier verschillende talen. Een rondleiding duurt ca 1 uur. Op elke vrijdag om 11:30 uur en zondag om 12:00 uur is er een gratis Nederlandstalige rondleiding. En op zondag om 10:30 uur een gratis Engelstalige rondleiding.

Voor kinderen tot ongeveer 12 jaar zijn er speciale puzzeltochten beschikbaar. Op de website www.vermeerdelft.nl is informatie beschikbaar voor spreekbeurten.

Openingstijden en Entreeprijzen

Het Vermeer Centrum Delft, Voldersgracht 21 te Delft, is geopend van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op 25 december is het centrum gesloten.

Entreeprijzen:

Volwassenen € 9,00
Kinderen t/m 11 jaar gratis
Kinderen 12 t/m 17 jaar € 5,00
Schoolklassen t/m 17 jaar € 5,00
Studenten, Museumjaarkaart, CJP € 7,00
Groepen van minstens vijftien personen € 7,00
Vrienden van het Vermeer Centrum Delft gratis
Audiotour door het Vermeer Centrum Delft zit bij de entree inbegrepen.
Vermeerkubuswandeling door de binnenstad van Delft € 2,00
Rondleiding met gids (max 15 personen) € 50,00 per groep

De winkel en Café Mechelen bevinden zich op de begane grond.

Info: www.vermeerdelft.nl

Vermeer Combiticket

Het Vermeer Combiticket brengt bezoekers langs alle plaatsen waar Vermeer gewoond en gewerkt heeft en geeft toegang tot Vermeer Centrum Delft, Nieuwe Kerk, Oude Kerk en museum Het Prinsenhof. Prijs: € 18,00, inclusief koffie of thee en een lekkernij in Café Mechelen én een kaart voor de Vermeerkubuswandeling.  Het Vermeer Combiticket is te koop bij de VVV, Kerkstraat 3 en bij het Vermeer Centrum Delft.

Zalen te huur

Het Vermeer Centrum Delft biedt ruimten te huur aan voor bijvoorbeeld een vergadering, lunch, lezing, of proeverij.

Beeldmateriaal

Voor beeldmateriaal van het Vermeer Centrum Delft kun je contact opnemen met Herman Weyers via telefoonnummer 015-213 85 88 of per e-mail marketing@vermeerdelft.nl.

Beeldmateriaal kan op aanvraag per e-mail toegestuurd worden.

Algemeen beeldmateriaal over Delft vind je op www.delftimagebank.com

Menu
NL EN