Historische diners bij Vermeer - gecanceld

15 mar 2020

De geplande historische diners zoals hieronder omschreven gaan NIET door als gevolg van het coronavirus.

Op de vrijdagavonden 13, 20 en 27 maart en 3, 10 en 17 april verzorgen Twilt Catering en het Vermeer Centrum Delft een zestal historische diners.

Wilt u tijdens één van deze avonden onze gast zijn, dan wordt u vanaf 18.00 uur welkom geheten met een drankje naar keuze. Rond 18.30 uur staan de vrijwilligers van het Vermeer Centrum Delft klaar om u een speciale rondleiding door dit informatiecentrum over Vermeer te geven. In pakweg een uur tijd leert u veel over de Delftse schilder Johannes Vermeer, zijn leven, zijn werk en zijn stad Delft in de 17de eeuw. Na de rondleiding staan de met Delfts blauw aardewerk gedekte tafels klaar om te gaan dineren. Op tafel staan kloosterbrood met boerenboter al klaar. Ook de rode en witte wijn staat in kruiken op tafel op u te wachten, evenals water. Hebt u liever een glas vol sap van appelsienen (ook wel Chinas- appelen genoemd) of frisdrank? Dat kan natuurlijk ook.

Wat staat u verder deze avond te wachten? Als voorgerecht een stukje gerookte zalm, daarna een soep van Dijonmosterd, een delicatesse in de 17de eeuw. Dijon lag immers niet echt naast de deur. Het volgende gerecht is een stukje Hollands rund met verschillende groenten zoals deze in de 17de eeuw ook al op tafel stonden en – eigenlijk alleen weggelegd voor de rijkeren – aardappels. De ingrediënten van dit maal mogen dan ook in de tijd van Vermeer op tafel hebben gestaan, de bereidingswijze is uiteraard van deze tijd. Als slot nog een heerlijk dessert en koffie met chocolade toe. Bij dat dessert serveren wij een speciaal door Wines & Whiskies uitgezochte dessertwijn.

Al met al bent u van pakweg 18.00 tot ongeveer 22.00 uur onze gast. Wij vragen u voor deze avond een bijdrage van € 65,00. Reserveren is gewenst en kan via info@vermeerdelft.nl. Wilt u meer informatie of liever een vegetarisch menu? Dat kan natuurlijk ook. Geef het even aan ons door en wij regelen het.

 

Menu
NL EN