Aan tafel met Johannes Vermeer

25 mar 2019

Wie wil dat nu niet? Eten met en bij Johannes Vermeer? Op 5 avonden in april staat hij u vanaf 18.00 uur voor de deur van het Vermeer Centrum Delft aan de Voldersgracht 21 op te wachten. Johannes is niet alleen fijnschilder, maar ook herbergier in de herberg van zijn vader ‘Herberg Mechelen’ en weet dus als geen ander hoe hij het zijn gasten naar de zin moet maken.

Na een welkomstdrankje laat hij u en de andere gasten zien waar hij heeft gewoond en gewerkt in Delft en geeft u ook een rondleiding door het Vermeer Centrum, geassisteerd door één van zijn stadgenoten. Wie kan er beter vertellen over zijn eigen werk dan de meester zelf. Hoewel…., zijn vrouw en schoonmoeder weten er ook heel wat van, alsook stadgenoot Antonie van Leeuwenhoek.

Als u na een uurtje weer terug komt van de rondleiding, staat u een heerlijk vijf-gangen diner te wachten. Ingrediënten en receptuur uit de 17de eeuw, maar wel met een 21ste eeuwse twist. Vanzelfsprekend hoort het drinken er ook bij. Niet alleen Johannes, maar ook zijn vrijwillige bediening, zullen zorgen dat u en uw disgenoten heerlijk eten en drinken. En dat alles van mooie Delfts blauwe borden van de Porceleyne Fles, die in diezelfde Gouden eeuw net begon met haar productie. Na afloop krijgt u het bord, ter waarde van € 34,50, mee naar huis, netjes gewassen en in een mooie cadeauverpakking. Een prachtige herinnering aan deze Gouden eeuwse avond.

Richard, de kok van Johannes kookt graag voor u op vrijdag 5 april, donderdag 11 april, vrijdag 12 april, donderdag 18 april en vrijdag 19 april 2019. Voor deze unieke ervaring met Delfts blauw bord vraagt Johannes Vermeer u slechts € 74,50. Reserveren is nodig en kan via info@vermeerdelft.nl. Graag doorgeven welke datum u met hoeveel personen wilt aanschuiven en of er vegetariërs in uw gezelschap bevinden. 

Menu
NL EN