Expositie: het Meisje inspireert

Van 7 april tot 29 april


Onze Delftse schilder Johannes Vermeer schilderde circa 1665-1667 het Meisje met de parel. Een prachtig iconisch schilderij bewonderd door vele kunstliefhebbers. Maar ook een schilderij dat vele kunstenaars over de wereld inspireert. En dat willen wij laten zien, daarom organiseert het Vermeer Centrum Delft de expositie:


Het Meisje inspireert

Bewonder niet één maar vele Meisjes met de parel. Gemaakt door hedendaagse kunstenaars in verschillende uitvoeringen. Geschilderde Meisjes maar ook foto’s, beelden of tekeningen.

Het hoogtepunt van onze expositie vormt het schilderij geschilderd voor het AVROTROS programma ‘Het geheim van de meester’ gepresenteerd door Jasper Krabbé. Voor dit programma, waar het Meisje de hoofdrol speelde, is door kunstschilder Charlotte Caspers het Meisje nageschilderd.

Het schilderij wordt 7 april onthuld, tijdens de Levende Etalagedag, daarom is er ook een levend Meisje is bij ons aanwezig.

Een gedeelte van de expositie is elke dag gratis te bezoeken tussen 10 en 17 uur en bevindt zich op de begaande grond van het Centrum. Het tweede deel wordt tentoongesteld op de 2de verdieping, hiervoor dient een entreekaartje gekocht te worden.

Ook geïnspireerd geraakt? Bezoek aansluitend het Vermeer Centrum zelf, bekijk alle andere schilderijen van Johannes Vermeer, ontdek de leefwereld  van de schilder en ervaar zijn werkwijze.

 

Lezing

Op 15 april geeft Mark Zegeling, auteur van het boek ‘Het geheim van de meester’, een lezing. Dit boek heeft hij geschreven in navolging van het gelijknamige tv-programma. Mark onthult de verhalen achter een aantal bijzondere meesterwerken, waaronder natuurlijk Johannes Vermeer.

Datum:  zondag 15 april
Tijden:  15.00 tot circa 16.00 uur
Entree:  € 5,00

Kaarten zijn te bestellen via 015-2138588 of info@vermeerdelft.nl en te koop aan de kassa van het Vermeer Centrum Delft.

 

Menu
NL EN